13. dubna 2017

Křehký koláč s tvarohem a jahody

Nikomu se u nás nechce dělat s beránkem ani s mazancem. Vlastně ani se zdobením vajíček nebo jiné dekorace. Velikonoce u nás doma vlastně vůbec neslavíme, jen když víme, že přijdou děti na šlahačku. A tak jsem si řekla, že bychom si je mohli alespoň trochu zpestřit nějakou dobrotou. Loni to byly cupcaky a letos tu máme koláč. Je lehký, snadný na přípravu a dětem moc chutná :)

Recept


kulatá forma 22cm

na korpus
- 250g hladké mouky
- 125g studeného másla
- 70g krupicového cukru
- špetka soli
- vejce

na náplň
- 300ml mléka
- sáček vanilkového pudinku (já použila ten  "bez vaření", Crème Olé
- 500g plnotučného tvarohu
- 100g moučkového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- 500g jahod

POSTUP
- Všechny přísady na korpus dáme rozmixovat do mixéru nebo zpracujeme ručně. Pokud budete pracovat ručně, tak musíte rychleji, aby se máslo moc neohřálo. Těsto zpracujeme do větší placky, to zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice odležet na 2 hodiny. Pak těsto vyválíme do kulaté placky a dáme do formy. Ořízneme okraje a dno propícháme vidličkou, na dno pak ještě dáme alobal a něj vysypeme fazole. Dáme péct do předehřáté trouby na 190° na 15 minut, pak alobal s fazolemi vyjmeme a dopékáme dalších 20 minut. Korpus necháme po upečení zcela vychladnout. Puding připravíme podle návodu. Pak k němu přidáme tvaroh, cukr, extrakt a pořádně promícháme do hladkého krému. Krémem vyplníme korpus a ozdobíme jahodami. 

Dobrou chuť :)








Žádné komentáře:

Okomentovat