9. dubna 2017

Banánové Cupcaky s datlovým sirupem a jahodami

Recept


12 cupcaků

jahodová kašička
- 2 hrsti jahod, nakrájené na kousky
- 4 lžíce krupicového cukru
- 4 lžíce vody

na cupcaky
- 100g špaldové mouky
- 100g mandlové mouky
- 100g krupicového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 černý banán
- 125g másla
- 2 vejce

na polevu
- 250g mascarpone
- 100g másla
- 10 lžic datlového sirupu (nebo 5 lžic datlové marmelády)
- 80g moučkového cukru

POSTUP

- Nejprve si připravíme jahodovou kašičku. Takže dáme všechny přísady do kastrůlku a přivedeme k varu. Jahody chvíli povaříme a pak je stáhneme z plamene. Vše dobře rozmixujeme a necháme zcela vychladnout. 
- Předehřejeme troubu na 170°. V jedné míse smícháme všechny suché přísady na cupcaky, a ve druhé míse prošleháme zbylé přísady. K té pak přidáme smíchané suché přísady a šleháme 3 minuty, aby nám vzniklo hladké a jemné těsto. Naplníme košíčky do dvou třetin. Nemusíme v nich těsto nějak upravovat, samy si hezky "sednou". Pečeme 23 minut, dozlatova..po chvíli co nám chladnou ještě ve formě, je dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. 
- Až jsou zcela chladné, tak doprostřed každého cupcaku udělám důlek. Důlky naplníme jahodovou kašičkou = důlek nám pomůže udělat jídelní hůlka nebo druhý konec malé vařečky. Zdobící sáčky naplníme kašičkou, na konci si odstřihneme menší růžek, a plníme důlky.
- Mascarpone a máslo chvilku prošleháme, jen aby se vše spojilo v hladký krém. K němu pak prosejeme cukr a přidáme i sirup. Zase chvilku prošleháme a je hotovo.

Polevu můžeme polít sirupem nebo ozdobit datlemi.

Dobrou chuť :)













Žádné komentáře:

Okomentovat