5. března 2017

Celozrnné lívance s banánem a kakaem

Lívance stokrát jinak. Tak by se u nás měla jmenovat snídaně o víkendu. Teď jsem se konečně dostala i k celozrnné žitné mouce. Lívance sice nejsou tak hladké a jemné jako z hladké mouky, ale rozhodně neztrácejí na chuti a zaručeně zasytí :)

Recept


8 lívanců

na lívance
- 2 žloutky
- hrnek mléka
- špetka soli
- lžíce krupicového (nebo třinového) cukru 
- rozmačkaný banán
- 2 hrnky celozrnné žitné mouky
- lžička kypřícího prášku
- vrchovatá lžíce kakaa
- lžíce rozpuštěného másla


POSTUP

LÍVANCE
- V misce metličkou vyšleháme žloutky, mléko, špetku soli, cukr a banán. Potom přisypeme mouku, kypřící prášek, kakao a zase chvilku šleháme. Nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Těsto necháme 5 minut odležet.
- Pánev rozehřejeme na mírném plameni a žufánkem lijeme těsto na pánev. Těsto trochu rozprostřeme po pánvi pomocí dna žufánku.
- Jakmile se nám na těstě lívance začnou tvořit bublinky, tak ho otočíme na druhou stranu, a necháme ještě chvilku na pánvi.

Podáváme s banány, javorovým sirupem, kouskem másla, jogurtem.. 

Dobrou chuť :)





Žádné komentáře:

Okomentovat