7. února 2017

Jarní kuřátko s tymiánem

Recept


pro 2 osoby

- 1 jarní kuřátko
- sůl
- kmín
- tymián, nejlépe čerstvý
- deci studené vody
- 100g másla
- alobal
- 2 sáčky rýže


POSTUP

- Předehřejeme troubu na 200°
- Kuřátko opláchneme, ze všech stran ho osolíme, posypeme kmínem a tymiánem (i zevnitř), a promasírujeme. 
- Do kuřátka dáme máslo, položíme ho na pekáček - prsíčky dolů, a poklademe na něj lístky másla. Nakonec ho podlijeme vodou a přikryjeme alobalem a do něj pak uděláme čtyři dírky. 
- Pečeme 35 minut. 
- Mezitím si uvaříme rýži v kastrůlku.
- Alobal z pekáčku odstraníme, kuřátko obrátíme (prsa nahoru), podlijeme a pečeme dalších 30 minut. Párkrát ho v průběhu pečení zase podlijeme. Že je kuřátko upečené akorát, poznáte tak, že stehýnko půjde odtrhnout velmi snadno "od kosti".

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat