13. června 2016

Lotus Cupcakes

Abych řekla pravdu, tak obyčejné Lotus sušenky mi nepřišly nijak výjimečné svou chutí. Pak jsem v obchodě uviděla Lotus pomazánku v maličkém balení, jako se prodává třeba Nutella, a tomu jsem nemohla odolat. Musím se přiznat, že do ní jsem se naprosto zamilovala:) Akorát sladká a v puse nádherně hřeje díky karamelu. Tak z toho se musí stát i cupcak a to rovnou SUPER LOTUS CUPCAKE.
Lotus sušenky na dně košíčku. Lotus sušenky uvnitř těsta. Lotus pomazánka v polevě a Lotuska jako ozdoba :)

Recept


12 cupcaků

na sušenkové dno
- 100g sušenek Lotus
- 50g rozpuštěného másla

na cupcaky
- 200g hladké mouky
- 100g krupicového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 15 sušenek Lotus
- 2 vejce
- 125g másla
- 4 lžíce plnotučného mléka

na polevu
- 80g másla
- 240g mascarpone
- 3 lžíce Lotus pomazánky


POSTUP

SUŠENKOVÉ DNO
- Sušenky rozdrtíme na jemno a dáme do misky. 
- K sušenkám přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme.
- Do každého košíčku dáme vždy jednu lžíci této směsi.
- Dnem skleničky směs lehce upěchujeme.

CUPCAKY
- Předehřejeme troubu na 170°
- Do velké mísy prosejeme všechny suché přísady, k nim přidáme vejce, máslo a rozdrcené sušenky. Šleháme minimálně 2 minuty.
- Do těsta přilijeme mléko a šleháme ještě další dvě minuty.
- Naplníme košíčky do dvou třetin. Nemusíme v nich těsto nějak upravovat, samy si hezky "sednou" :)
- Pečeme 25-35 minut, dozlatova..po chvíli co nám chladnou ještě ve formě, je dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

POLEVA
- Máslo a mascarpone šleháme minutu v míse.
- Přidáme Lotus pomazánku a šleháme další minutu.

Zdobíme Lotus sušenkami

Dobrou chuť :)


Žádné komentáře:

Okomentovat