22. února 2016

Piškotová omeleta

Sladká svačina, klidně na snídani nebo jen tak během dne:) 


Recept


1 forma o průměru 12cm

na omeletu
- 3 vejce
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- citronová kůra
- meruňkový džem
- jahody..ovoce


POSTUP

OMELETA
- Předehřejeme troubu na 180°
- Oddělíme žloutky od bílků. 
- V první míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu.
- Ve druhé míse vyšleháme žloutky, spolu s oba cukry, do pěny. Přidáme i citronovou kůru. Pak do směsi opatrně vmícháme sníh z bílků, a mouku.
- Dna forem vyložíme pečícím papírem.
- Těsto vlijeme do obou forem, rovnoměrně.
- Pečeme 13 minut. Omeleta má být žluto-zlatá.
- Jakmile je hotovo, tak ještě zatepla omeletu přehneme a necháme vychladnout.
- Plníme džemem, ovocem, nebo šlehačkou..podle chuti. Posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat