20. ledna 2016

Nejlepší Čokoládová Pavlova s Jahodami

Pro dva lidi je Pavlova ze šesti vajec přece jen moc, a tak jsem nám udělala menší, akorát tak pro nás:) Recept se malinko liší od původního, který jsem sem přidávala. Pro mě je tato velikost akorát, vypadá roztomile a hodí se i jako dort pro ty nejmenší. A že si pochutnají! :)



Recept


na pusinku
- 3 bílky
- špetka soli
- 150g krupicového cukru
- 1/2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce kakaa

na peřinku
- jeden kelímek šlehačky, 33%
- půl kila jahod


POSTUP

PUSINKA
- Předehřejeme troubu na 180°
- Do bílků přidáme sůl a šleháme do tuha. Když vyjmeme šlehač ze směsi, musí se nám tvořit malé špičky a držet tvar.
- Přidáme cukr a šleháme opět do tuha, minimálně 5 minut. Směs má být lesklá, jemná a trochu držet tvar.
- Vlijeme ocet a šleháme další 3 minuty. Teď směs musí držet tvar určitě.
- Do bílkové směsi prosejeme kakao a opatrně vmícháme.
- Plech vyložíme pečícím papírem, a na něj vlijeme směs do tvaru menšího kola.
- Dáme do trouby a hned stáhneme teplotu na 150°. Pečeme 55 minut.
- OD TÉTO CHVÍLE SE TROUBA NESMÍ OTEVŘÍT! Jinak by nám pusinka spadla a bylo by po všem..
- Troubu vypneme a pusinku si v ní ještě necháme dalších 5 minut, pak víko opatrně pootevřeme, a necháme tak chladnout, minimálně 30 minut.
- Jakmile je pusinka studená, přesuneme ji opatrně na talíř.

PEŘINKA
- Vyšleháme si šlehačku, a pak ji dáme na pusinku.
- Jahody opereme, očistíme, nakrájíme do tvaru hvězdic a poklademe ji na pusinku.

Dobrou chuť :)

..původně jsem chtěla pořídit víc fotek, ale jaksi jsme se na ni hned vrhli.. :D


Žádné komentáře:

Okomentovat