6. listopadu 2015

Čokoládové Cupcakes s kokosem a malinami

Další z řady halloweenských cupcaků. A rovnou slastná kombinace čokolády, kokosu a malin! Pro ty co trpí arachnofobií i vražedná..věřte mi. Bylo to peklo nepředstavovat si je jako živé.. Ale ani to nedokázalo nikoho odradit, aby ho nesnědl. Dokonce ani mě :D
Navíc díky tomu, že je v těstu tekutá hořká čokoláda, jsou cupcaky krásně jemné a hutné. Přidejte kyselkavé maliny, lehký kokosový krém a máte cupcake z nebes. V tomto případě z pekla..když už je téma Halloween.  


Recept


12 cupcaků

na cupcaky
- 75g hořké čokolády, 60-70%
- 175g hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 150g krupicového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 2 vejce
- 140ml podmáslí
- 50ml oleje

na polevu
- 240g mascarpone
- 100g másla
- 80g kokosu
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- černý fondán (prodávají v Tescu)
- červený fondán (prodávají v Tescu)

na malinovou kaši
- 150g mražených malin
- 40g krupicového cukru
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
- troška studené vody


POSTUP

MALINOVÁ KAŠE
- Maliny a cukr dáme společně do kastrůlku, a přivedeme k varu.
- Jakmile začne směs bublat, snížíme plamen, ale jen tak, aby směs pořád probublávala..střední plamen. Necháme minimálně 15 minut probublávat a sem tam promícháme. 
- Až je ze směsi kaše, tak ji ještě za tepla propasírujeme a necháme vychladnout. 
..pokud směs nehoustne, můžeme přidat kukuřičný škrob smíchaný s troškou vody, hlavně pořád míchat, jak se bude škrob přilévat

CUPCAKY
- Troubu předehřejeme na 160°
- Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu.
- Do mísy a prosejeme všechny suché přísady.
- Do druhé mísy přidáme všechny tekuté přísady, i roztopenou čokoládu, a šleháme dohladka. Pak pomalu přelijeme do první mísy a pořád šleháme, opět dohladka.
- Naplníme košíčky do dvou třetin. Nemusíme v nich těsto nějak upravovat, samy si hezky "sednou" :)
- Pečeme 20 minut..po chvíli co nám chladnou ještě ve formě, je dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
- Až jsou zcela chladné, tak doprostřed každého cupcaku udělám důlek.
- Důlky naplníme malinovou kaší.
..důlek nám pomůže udělat jídelní hůlka nebo druhý konec malé vařečky. Zdobící sáčky naplníme malinovou kaší, na konci si odstřihneme menší růžek, a plníme důlky.

POLEVA
- V míse prošleháme máslo, mascarpone a cukr. Ale pouze chvilku! Vše se musí jen spojit. Nesmíme mascarpone přešlehat.
- Přidáme kokos a jemně smícháme. 
- Nakonec vlijeme i vanilkový extrakt, a chvilku šleháme. Krém má být jemný a lehký.
- Z černého fondánu odtrhneme kousek a vyválíme v dlani, pak nožku připevníme na polevu.
- Z červeného fondánu odtrhneme ještě menší kousek a vyválíme z něj kuličku, tu pak rozplácneme a přiložíme na cupcake.

Dobrou chuť :)


Žádné komentáře:

Okomentovat