23. září 2015

Recyklovaný croissant aneb Pozdní snídaně

S kamarádkou jsme měly dlouhou noc, ale protože jsem měla za chvilku odjet do Olomouce kvůli škole, tak jsme si řekly, že vstaneme brzy. Chceme si ten čas spolu ještě náležitě vychutnat, jak to jen jde. A tak se taky stalo. Vstaly jsme v 9h. Na mě brzy, na ni pozdě :D A byl tu problém. Žádné měkké pečivo. Na vajíčka jsme chuť neměly. Na palačinky bylo zase brzo kvůli těstu. Měly jsme jen croissant, který byl starý už 3 den..a pořádně tvrdý.  A pak jedno sladké pečivo plněné čokoládou. Naštěstí Francie vymyslela skvělou vychytávku. Tvrdé pečivo stačí trochu upravit, a je zase jako čerstvé :)
Já jsem na čokoládu..beru si  tedy to, a kamarádka croissant. A teď je na řadě smíchat vše potřebné, předehřát troubu a pustit se do díla RECYKLACE.
Je škoda se pečiva zbavit, když je šance jak si ho vychutnat :)




Recept


na pečivo
- croissant
- další sladké pečivo, které máte rádi, ale už není doma tak křehké
- pomerančová marmeláda..jakou máte rádi, ovoce, jogurt..

na směs
- jedno vejce
- 250ml mléka
- panák likéru Amaretto
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce javorového sirupu
- kousek másla



POSTUP

SMĚS
- Předehřejeme troubu na 180°
- Všechny ingredience krom másla spolu prošleháme, a pak do ní namáčíme pečivo. Klidně i 5 minut, jen ať pečivo vše vstřebá.
- Jakmile máme hotovo, dáme vše do pekáčku nebo na plech vyložený pečícím papírem, a na pečivo dáme kousky másla.
- Pečeme 20 minut.
- Podáváme s pomerančovou marmeládou..pokud máte čokoládové pečivo, jako my:) Chutě se tak krásně doplňují. Nebo s jogurtem, ovocem..

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat